Connect with us

NFL

Iga Swiatek was ‘psychologically lost on the court’ in shock of… full details

Published

on

Iga Świątek, poljska teniska zvijezda i trenutno broj jedan na svijetu, doživjela je šokantan poraz na ovogodišnjem Wimbledonu, a prema riječima bivše WTA zvijezde, njezin problem bio je više psihološke nego fizičke prirode.

Bivša profesionalna tenisačica, koja je željela ostati anonimna, izjavila je: “Iga je bila psihološki izgubljena na terenu. Moglo se vidjeti kako se bori sa sobom, sa svojim mislima i emocijama. To je utjecalo na njezinu igru i koncentraciju.”

Tijekom turnira, Świątek je pokazala znakove nesigurnosti, što je bilo neobično za nju, s obzirom na njezinu uobičajenu smirenost i fokus. “Nije mogla pronaći svoj ritam i djelovala je dekoncentrirano,” nastavila je bivša zvijezda. “Psihološki pritisak igranja na Wimbledonu, s dodatnim očekivanjima kao broj jedan, očigledno je uzeo danak.”

Nakon meča, Świątek je priznala da se osjećala izgubljeno i da nije uspjela kontrolirati svoje emocije na način na koji to obično čini. “Ovo je bio težak meč za mene,” rekla je. “Nisam uspjela zadržati fokus i mirnoću kada je bilo najpotrebnije.”

Bivša tenisačica naglasila je važnost mentalne pripreme u vrhunskom sportu. “U tenisu, mentalna snaga je jednako važna kao i fizička. Iga će morati raditi na tom aspektu svoje igre kako bi se vratila jača,” dodala je. “Ima sve potrebne vještine, ali mora pronaći način kako se nositi s pritiskom i očekivanjima.”

Unatoč ovom razočaranju, mnogi vjeruju da će se Świątek brzo oporaviti. “Ona je izvanredna sportašica s nevjerojatnim potencijalom,” zaključila je bivša zvijezda. “Ovaj poraz može biti prekretnica koja će je učiniti još jačom u budućnosti.”

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2024 UKlery